Prednosti timskog rada

Prednosti timskog rada su ogromne.

Iako sposobnosti svakog zaposlenog u ostvarivanju uspeha kompanije nisu zanemarljive, ipak u prvi plan treba staviti čitavu organizaciju.

Naime, savremeno doba donosi konstantni razvoj preduzeća, pa se javlja potreba za sve većim brojem zaposlenih. Istovremeno, pred menadžmentom se postavlja pitanje kako ih međusobno koordinirati kako bi se postigli zadati ciljevi. Upravo to je moguće timskim radom, pa ne čudi što se on smatra najboljim načinom organizovanja posla.

Zapravo, snaga jedne kompanije se ogleda u dobrom upravljanju u timu, ali i potpunoj integrisanosti svih članova i zalaganju svakog pojedinca u zajedničkim naporima.

Koje su prednosti timskog rada otkriva vam u ovom blogu psihološko savetovalište Sana.

Šta je timski rad?

Prema definiciji pod pojmom timski rad podrazumeva se: “rad više stručnjaka na postizanju zajedničkog cilja”. Odnosno, u pitanju je oblik formalne organizacije zajedničkog rada manjeg ili većeg broja ljudi, koje povezuju postavljeni zadaci i ciljevi, kao i isti motivi i interesi.

Još u davna vremena čovek je znao da pojedine poslove ne može sam da obavi, pa je tražio pomoć od društva, tako da možemo slobodno da kažemo da je svojevrsni oblik timskog rada postojao pre više stotina godina.

Ipak, tek u 20. veku jasno je postavljen njegov model u poslovnom svetu. Tome je doprinela Hawthorne studija koja je sprovedena 20-ih i 30-ih godina. U njoj su bili istaknuti pozitivni aspekti timskog rada u privrednim oblastima. Vrlo brzo prepoznale su ih brojne kompanije te su prešle sa tipične proizvodne trake na savremenije organizacione strukture visokih performansi.

Prednosti timskog rada u pogledu ostvarivanja ciljeva

Glavna prednost timskog rada jeste da svaki posao čini lakšim. Razlog za to leži u činjenici da tim predstavlja skup znanja i iskustava pojedinaca u njemu.

Prednosti timskog rada

Kroz zajedničko zalaganje i, pre svega, otvorenu komunikaciju svaki zadatak biće obavljen efikasnije, pa stručnjaci naglašavaju da se odgovor na pitanje: kako povećati produktivnost zaposlenih, krije upravo u timskom radu.

Da bi tim, zaista, dovodio do kvalitetnih rezultata neophodno je međusobno uvažavanje kolega. To znači da bilo kakve socijalne, kulturološke i obrazovne razlike, kao i sopstvene želje treba ostaviti po strani. Jer je akcenat na ono što je najbolje za organizaciju, a ne za pojedinica.

Imajte u vidu da je ovakvo razmišljanje jedini način da pružite maksimum u oblasti za koju ste stručni. Ujedno, on je sigurni put da se stvore bolji odnosi u radnom okruženju.

Prednosti timskog rada u pogledu ličnog razvoja

Verovali ili ne, timski rad započinje dolaskom na posao. Počev od prve zajedničke kafe, preko pauze, pa do druženja nakon radnog dana – svaki trenutak sa kolegama jača osećaj pripadnosti, što dovodi do motivacije da se dodatno zalažete ne samo za uspeh kompanije, već i za sopstveno napredovanje.

Čak su i konflikti u radnom okruženju osnova da sagledate različita mišljenja svojih saradnika, koja će vam omogućiti da razvijete kreativnost u rešavanju problema, dok će vas razmena znanja sigurno stimulisati na individualno učenje u okviru grupe.

Ukoliko niste naučili kako da upravljate ili budete deo tima, klinički psiholog Mr Ana Gligorić vam može pomoći u tome.

 

Spread the love