Prednosti skype savetovanja

Prednosti Skype savetovanja su velike.

Problemi, bilo oni mali ili veliki, naša su svakodnevnica. Ne postoji osoba na svetu koju u jednom trenutku života nije zadesio gubitak bliske osobe, svađa sa dragim ljudima, rastanak, pa i stagniranje u karijeri i egzistencijalno pitanje. Iako se uspešno borimo sa svim nedaćama, vremenom one ostavljaju traga kako na naše fizičko, tako i na mentalno zdravlje.

Nažalost, sve je veći broj ljudi koje psihički problemi “slome” tako da iz njih ne mogu sami da izađu. Da je situacija, zaista, ozbiljna govore i statistički podaci. Naime, svaki peti čovek na svetu pati od tegoba koje su doneli problemi, dok samo polovina njih potraži stručnu pomoć.

Razlog za to leži u još uvek velikoj stigmatizaciji društva, pa nije redak slučaj da preovladava stid od posete psihologa. Imajući ovo u vidu psihološko savetovalište Sana vam ukazuje koje su prednosti Skype savetovanja.

Da li Skype savetovanje ima isti efekat kao i klasična, uživo seansa?

Verovali ili ne, u pojedinim slučajevima Skype savetovanje ima bolji efekat, što potvrđuje i istraživanje sa Univerziteta u Cirihu sprovedeno na depresivnim pacijentima. Nakon 3 meseca, prva grupa koja je lečena online nije pokazivala nikakve znake depresije. Dok su u drugoj grupi, kod konvencionalne metode, nestali samo kod 42 odsto pacijenata.

Prednosti skype savetovanja

Stručnjaci naglašavaju da je za bolje razultate zaslužan viši stepen anonimnosti. Upravo to je jedna od glavnih prednosti Skype savetovanja. Odsustvo ličnog kontakta stvara opušteniju atmosferu, pa su pacijenti motivisaniji na saradnju, samim tim su i spremniji da se povere psihologu, a to predstavlja osnovu za rešavanje problema.

Skype savetovanje štedi vreme i novac!

Pokazalo se da je Skype savetovanje ekonomičnije i za terapeuta i za klijenta, posebno za one terapeute koji ne žele ili ne mogu da priušte zakup komercijalnog prostora. Na taj način smanjuju režijske troškove i troškove iznajmljivanja. Istovremeno, imaju mogućnost proširivanja svog poslovanja van granica mesta u kome žive, jer ovu vrstu savetovanja mogu pružati i klijentima koji su u inostranstvu.

Prednosti skype savetovanja

Sa druge strane, prednosti skype savetovanja za klijenta ogledaju se u većoj mogućnosti kod izbora slobodnih termina. Odnosno, onda kada vama najviše odgovara. Takođe, nema potrebe da gubite vreme, a i novac na prevoz do psihologa. Sve što vam je potrebno jeste internet, Skype program koji je besplatan i mikrofon i slušalice.

Skype psihološko savetovanje možete sačuvati

Pre 2 godine Skype je, konačno, uveo opciju snimanja razgovora, time je u mnogome olakšao i samo psihološko savetovanje. Sada, klijenti mogu ponovo da preslušaju seansu sa psihologom. Što je posebno značajno kada treba da primene savete koji su im oni dali, pa je i samo lečenje brže i efikasnije.

Dodatna prednost jeste što snimcima možete pristupiti u bilo kom trenutku i sa bilo koje platforme, tj. sa Windows-a, Mac-a, iOS-a, Android-a, pa čak i Linux-a.

Ukoliko niste u mogućnosti lično da posetite psihološko savetovalište Sana, budite bez brige. Klinički psiholog Mr Ana Gligorić vam može pomoći u rešavanju svakog problema i putem Skype. Zakažite još danas svoj termin na broj 066 13 02 15, mail-om sana@psiholoskosavetovanje.com ili na zvaničnom sajtu psiholoskosavetovanje.rs.

 

Spread the love

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *